dd
wykladnicza: 3x+1 + 3x+2 − 6x+1 > 0
13 lut 20:49
ICSP: 4 * 3
x + 1 > 6
x + 1 // : 6
x + 1 > 0
x + 1 < 2
x < 1
13 lut 20:51
Tadeusz:
3*3x+9*3x−6*6x>0
12*3x>6*2x*3x
2>2x itd
13 lut 20:52
wykladnicza: ICSP możesz mi jeszcze punktami rozpisać jak wyciągnąłeś 3x+1 przed nawias. Tzn jak to sie
oodbywa
13 lut 21:08
wykladnicza: tzn co się dzieje wtedy z tym 3x+2
13 lut 21:08
wykladnicza: ,że zamienił się w 4
13 lut 21:08
ICSP: 3x + 1 + 3x + 2 = 3x + 1 + 31 * 3x + 1 =
= 3x + 1 + 3 * 3x + 1 = 3x + 1 * (1 + 3) = ...
13 lut 21:09