matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz obwód
andrzej:
pole trójkąta równoramiennego o podstawie 16 cm wynosi 80 cm2. Oblicz obwód tego trójkąta
25 lis 17:39
ant:
16*h
{
=80
2
{0,25a
2
+h
2
=c
2
{h=10 {0,25*256+100=c
2
c=
√
164
25 lis 17:47
ant:
obw=2
√
164
+16?
25 lis 17:50