,
Seba: Pomoże mi ktoś ?
Z miejscowości A do B odległej o 160 km wyruszył samochód osobowy i rowerzysta. Prędkość
rowerzysty jest o 50 km/h mniejsza od prędkości samochodu .Czas przejazdu jest o 3 godziny 20
minut krótszy od czasu przejazdu rowerzysty. Oblicz prędkość samochodu i roweru.
25 lis 17:35
Eta:
s= v*t
v
1 −− prędkość samochodu
t
1 −− czas przejazdu samochodu
v
1 −50 −−− prędkość rowerzysty
t
1 + 3
13h −−− czas przejazdu trasy przez rowerzystę
s= v
1*t
1 = 160 i (v
1−50)( t
1+3
13)= 160
rozwiazując ten układ równań otrzymasz:
te prędkości ...... dokończ , dasz już radę
26 lis 01:43
Monia: prosze rowziacie uklad
12 gru 16:11