matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
Ola:
Obliczyć granicę
x+2
lim
4+x
x → −4
−
x+2
lim
4+x
x → −4
+
13 lut 18:56
ZKS:
Dla x = −4
−
g =
∞
dla x = −4
+
g = −
∞
.
13 lut 18:59
ZKS:
Oczywiście nie powinno być równa się tylko dążącego, więc zamiast = winno być →.
13 lut 19:00