wyznaczniki
mada: Rozwiązać układ równań
2x−y+3z = 2
−x+y+2z=2
−3x+2y−z=0
Wychodzi mi
W= 0
W
x = 0
W
y = 0
W
z = −24
Jakie są w takim przypadku rozwiązania
13 lut 18:11
mada: jednak Wz = 0
jest okej
nie było pytania
13 lut 18:12
Anna: rozwiązując metodą z gimnazjum

otrzymuję układy nieoznaczone czyli posiadające nieskończenie
wiele rozwiązań − sprawdź jak to wygląda w przypadku metody wyznaczników − kiedy otrzymujesz
uklady nieoznaczone.
13 lut 18:15
mada: przecież tak samo
skoro dostaję wszystkie wyznaczniki 0 to znaczy że nieskończenie wiele rozwiązań
13 lut 18:57