matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asia:
nie wykonując dzielenia znajdź resztę z dzielenia wielomianuW przez wielomian Q W(x)=x
6
-1 i Q(x)=(x
2
-1)*(x-2)
21 paź 17:33
Johny:
W(x)=x
7
-33x+11 Q(x)=(x+1)(x-2)
29 sty 18:47
Johny:
W(x)=x
7
-33x+11 Q(x)=(x+1)(x-2)
29 sty 18:47