aa
Hugo: CHEMIA ZDANA !
QULKA DZIĘKUJĘ

Wiec mam możliwosć 11 pkt ECTS i zostaly mi algebra + cpp < 11

Hugo przechodzi dalej !
+ algebre raczej zdam ^^
+ Co do chemii nie wierzylem dużo strzelalem ale hugo głupi ale szczesliwy i zdal

+ CO DO C++ ! Panowie

...
http://scr.hu/2pdc/qhjsv // mam nadzieje ze w miare wyraźne przed kamerke z lapka
1. Cykle życiowe zmiennych to tam napisalem ze int i , ... i = a ze istnieje dopóki nikt nie
usunie (delete nie napisalem) ale dalem nasze ukochane

zainspirowane przez DZIADEK MRÓZ
IN.close() ... COś tam wode lalem a aktywne jest jak zmienna cos robi w programie w danym
czasie
2. Zamiana kolumn w float table

wszysto w main tylko zmienne do fora nie dalem w funkcji
float funkcja(tab1[x][y] , tab[x][y])
tutaj przekopiowalem dwie kolumny w forze z tab−>tab1
for(int z=0...z<y...z++)
{
tab[j][z] = tab1[j][z]
}
// zet sie zwiekszal i sie podmienialo

następnie z tab1[j] −> tab[i] zmienialem kolejnosc
i tu nie wiem czy dobrze dalem bo:
retun(tab) ; /tab ta ze zmienionymi
3. zad; ze podajemy argumenty do programu

tak zinterpretowalem

a potem string a = arg[v]
int dl = wyraz.length();
while(a >> wyraz)
{
if( wyraz[dl] == 'a' || wyraz[dl] == 'o' ... i tu lecial caly alfabet...){
//jezeli tak to:
cout<<wyraz;
}
return
...
chyba jest szansa

Algebra ~niedziela wyniki
C++ ~wt/sr
13 lut 15:58
13 lut 16:05
Dziadek Mróz:
Ale pierdoły z C++ napisałeś
13 lut 16:10
Hugo: na 100% nie zdane? aż tak pierdoły? jak to
13 lut 16:36
Dziadek Mróz:
Ta funkcja z 2. jako argumenty ma tablicę oraz kolumny do zamiany.
...
double **f(double tab[20][20], int i, int j)
{
double **tab2 = new double*[20];
for (int k = 0; k < 20; k++)
{
for (int l = 0; l < 20; l++)
{
// zamień kolumny i oraz j
}
}
return tab2;
}
...
double tab1[20][20];
// wypełnij tab1
double **tab2 = f(tab1, 3, 4);
// wyświetl tab 1
// wyświetl tab 2
delete[] tab2;
...
13 lut 17:00
kogo to obchodzi?: nie zdasz
13 lut 17:04
Dziadek Mróz:
3.
...
string samogloski = "aei...y";
string slowo;
int ile = 0;
for (int i = 1; i < argc; i++)
{
slowo = argv[i];
for (int j = 0; j < samogloski.length(); j++)
{
if (slowo[slowo.length() − 1] == samogloski[j])
{
ile++;
break;
}
}
}
cout << ile << endl;
...
13 lut 17:05
Dziadek Mróz:
Tak to, jak pisałem wcześniej. Kodzeniem tylko w czwartki wieczorem nigdy nie nauczysz się
programować. To tak jakby liczyć całki tylko w sobotę, tylko od 16 do 16:30.
13 lut 17:21
Draghan: Heh. Ile nocy się przesiedziało nad kodem... ^^
Hugo, co Ty wgl studiujesz?
13 lut 17:59
kyrtap: Draghan jak tam studencie ?
13 lut 18:23
Draghan: Fizyka (7 ECTS i 6 stówek!) w plecy.

Jeszcze została analiza do poprawki, ale to akurat
lajcik.

Ogólnie jestem z wyników semestru bardzo niezadowolony, ale pretensje to tylko do
siebie mieć mogę.

A Ty,
kyrtap, co studiujesz i jak leci?
13 lut 18:34
kyrtap: elektrotechnikę, pomalutku jakoś

teraz ferie więc odpoczywam
13 lut 18:36
Draghan: Bo ja, zamiast się uczyć z fizy, to bawiłem się w programistę.

Jutro mam poprawę, bo
nasz prowadzący nas kocha, ale spisałem ją na straty.

Ty wiesz, co Hugo studiuje?
13 lut 18:39
kyrtap: Informatykę
13 lut 18:39
Draghan: Jak to...? To skąd Mu się chemia tam wzięła?
13 lut 18:44
kyrtap: do tej pory nie wiem

u mnie na elektrotechnice jej nie ma
13 lut 18:45
Draghan: Ja na AiR też nie mam.

Moja luba ma, ale jest na bioinżynierii, więc to zrozumiałe.
Dobra, już nie spamuję. Miłego wypoczynku.
13 lut 18:48
kyrtap: A ja życzę powodzenia
13 lut 18:49
Marcin: Na AGH prawie wszyscy mają chemię

Taki urok
13 lut 19:10
bezendu:
Ja na szczęście mam tylko dużo fizyki i matmy bez chemii

i jeszcze programowanie więc żyć,
nie umierać
13 lut 19:12
Draghan: Marcin − w kieszeni tę chemię noszą?
13 lut 19:23
kyrtap: ja tam jestem za chemią ^^ powinni wykładać wszędzie
13 lut 19:26
Draghan: ...w marketach wykładają...
13 lut 19:27
Marcin: Tam to przede wszystkim
13 lut 19:32
jakubs: Na szczęście "prawie wszyscy".
Ja mam bardzo mam złe wspomnienia(po LO) z chemią
13 lut 19:35
kyrtap: a czemuż to ?
13 lut 19:45
Hajtowy: Chemia? Co to

xd
13 lut 19:47
Eve: proszek do prania, środki do czyszczenia, cukier wanilinowy
13 lut 20:03
Metis: Coca− Cola
13 lut 20:04
bezendu:
A kto ma dobre wspomnienia z chemią

Chyba tylko Hugo
13 lut 20:18
Eve:
13 lut 20:20
kyrtap: serio aż tak jej nie lubicie ? dziwne, dla mnie jest bardziej logiczna niż fizyka
13 lut 20:24
bezendu:
Serio serio
13 lut 20:33
Hajtowy: Tylko MATEMATYKA
13 lut 20:34
Eta:
13 lut 20:35
Eve: matematyka
13 lut 20:44
bezendu:
A elektronika to co ?
13 lut 20:48
Draghan: Matematyka jest tylko narzędziem, środkiem wyrazu...

Prawdziwe piękno tkwi w neurologii...
13 lut 20:51
Eve: a znasz powiedzenie: Matematyka Królową Nauk?
13 lut 20:56
Metis: Córka filozofii
13 lut 20:57
Dziadek Mróz:
Hugo nie łam się tylko napieprzaj programy. Jak dobijesz do 100 w dwa tygodnie to będziesz
programistą pralki
13 lut 21:27
jakubs: Eve "Matematyka Królową Nauk", ale to Fizyka rządzi światem
13 lut 21:32
Eve: Dziadek Mróz mam pytanie, czy napisanie programu dla bazy danych pt "czystość wód
powierzchniowych" jest sprawa łatwą?
13 lut 21:36
Draghan: Eve, a co taki program miałby robić? Bo z Twojego opisu niewiele w sumie wynika...

A
powiedzenie jest stare, jak świat... I chyba tylko niesłyszący o nim nie słyszeli.
13 lut 21:54
Eve: badać klasyfikacje czystości pod względem znajdujących się w wodzie pieriastków
13 lut 21:56
Eve: u mnie wisi inne: "Matematyka jest wszędzie, tak było, tak jest i tak będzie"
13 lut 21:57
asdf: ile w tym tygodniu kodziliscie? mi wyszlo (kolejne dni tygodnia): 4+5+8+9+9

! [h]
13 lut 21:57
Draghan: Zależy, jak skomplikowana byłaby taka klasyfikacja i jakie wymagania co do interfejsu. Ale na
razie wygląda na czysto szkolną zabawę.
13 lut 21:58
Eve: dla Ministerstwa Ochrony Środowiska
13 lut 21:59
Draghan: asdf, moje poprzednie 4 dni to było kodzenie od przebudzenia do nocki...

Chociaż przedwczoraj to mało kodzenia było, tylko wkurzanie się − chciałem zaprząc luabind do
pracy, ale boost nie chciał współpracować i zmarnowałem cały dzień na bezsensowne kompilowanie
co rusz innej wersji bibliotek.

Dziś tylko 3 godzinki, bo miałem się do matmy przygotować.
13 lut 22:01
Draghan: Eve − niech podadzą szczegółowy opis, co program ma robić, a wyślę kosztorys.

Nie no, żartuję. Nie mam portfolio, nikt mnie nie zatrudni.

Ale jak mówiłem − jeśli nie wymagają jakiegoś ultra hiper zabezpieczania czy innych dziwnych
bajerów, to pewnie tylko proste wysyłanie zapytań + przetwarzanie na podstawie już podanych
zależności... Więc nic nadzwyczajnego.
13 lut 22:04
asdf: dzien sie nei skonczyl, od 10tej do 20stej z godziną przerwy...a jeszcze siadam do kodu, tak to
sie robi a nie jakieś leniuchy co po 2 godziny w tygodniu i placz, ze "ja nie umiem!"...
13 lut 22:07
Draghan: Ja tam mógłbym 24/7 to robić.

A pracujesz na czymś konkretnym?
13 lut 22:11
asdf: na komputerze, przetwarzanie obrazow, grafika wektorowa (pełno matmy...)
13 lut 22:12
Draghan: "d" mi się zgubiło w słowie "nad".

Hobbystycznie, na uczelnię, czy jakieś komercyjne
zlecenie?
13 lut 22:14
asdf: normalna praca, za pieniążki
13 lut 22:16
Amelka: Witam i sory ze tu ale moze tu ktos zajrzy i podpowie
| | 6 | | 1 | |
Zmienna losowa X ma rozkład P(X=k) = |
| * ( |
| )k jaki to jest rozkład... |
| | 7 | | 7 | |
13 lut 22:16
ajć: *sorry
13 lut 22:18
Draghan: Ja teeeeż chcęę...

To życzę powodzenia,
asdf.
13 lut 22:18
Amelka: oj nie czepiajcie sie literówki pomóżcie
13 lut 22:20
asdf: dzięki, powodzenia.
13 lut 22:21
jakubs: asdf od poniedziałku(ok 14:00) do środy(ok 21:00) klepałem ok. 40h, ale cały semestr
programowania nadrobiłem i zdałem
14 lut 08:42
Dziadek Mróz:
@jakubs Ja swoje zadania z tej strony co podałem robiłem 2 tygodnie, od C do C++.
C# nauczyłem się na uczelni bo nie mam Visuala ze względu na jego potworne łakomstwo na zasoby
14 lut 10:37
asdf: wiecej! wiecej! jeszcze wiecej!
14 lut 10:41