matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!
!:
(z−1)
4
= (1+2i)
8
i Niech z
1
, z
2
, z
3
∊ℂ oraz |z
1
| = |z
2
| = |z
3
| = 1. Wykazać,że z
1
+ z
2
+z
3
=0 ⇔ z
1
, z
2
, z
3
są wierzchołkami trójkąta równobocznego. pomoże ktos?
13 lut 15:56