pytanie
pilne! jutro egzamin: z4 +1 −i= 0
można to równanie rozwiązać inaczej niż pod z podstawić np. z= x+yi?
a jak tak to w jaki sposób?
13 lut 13:00
ICSP: z4 = −1 + i
z = 4√−1 + i
i korzystasz ze wzoru de Moivre'a
13 lut 13:03
pilne! jutro egzamin: okej, dzięki

dalej myślę, że sobie poradzę
13 lut 13:04
Dziadek Mróz:
z4 + 1 − i
u = z2
u2 = −1 + i
u = ±√−1 + i
z2 = ±√−1 + i
z = ±√±√−1 + i
z1 = −√−√−1 + i = −i4√−1 + i
z2 = −√√−1 + i = −4√−1 + i
z3 = √−√−1 + i = i4√−1 + i
z4 = √√−1 + i = 4√−1 + i
13 lut 13:08