Granica całka itp.
parę zadanek.: Prosze o pomoc.
∫e
x*sin
2x
z tw o trzech ciągach wyzn. granicę:
13 lut 12:36
Eve: całka przez części
13 lut 12:39
parę zadanek.: całkę już się udało rozwiązać, nie taka trudna
13 lut 12:40
Dawid: Całka przez części
u=sin2x v'=ex
u'=sin2x v=ex
13 lut 12:42
parę zadanek.: Pozostałe wie ktoś może jak?
13 lut 12:42
Eve:
13 lut 12:43
parę zadanek.: Wykres do granicy, tak?
13 lut 12:46
Eve: tak
13 lut 12:49
J:
b) = lim(ln1 − lnx) = [0 − (−∞0] = +∞
13 lut 12:50
parę zadanek.: Udało mi się ją rozwązać. Teraz tylko to ostatnie
13 lut 12:50
Eve: na pewno ∞
13 lut 12:52
J:
przecież widać to Twoim rysunku
13 lut 13:12