13 lut 01:19
Qulka: OKI
13 lut 01:21
Qulka: i ja mam pisać
13 lut 01:22
Qulka: 1.
metal + kwas −> sól +wodór
Mg+2HCl −> MgCl2 + H2
tlenek metalu + woda −> wodorotlenek
CaO+H2O −> Ca(OH)2
13 lut 01:24
Qulka: 2.c)
13 lut 01:25
Hugo: 
juz jestem
13 lut 01:26
Hugo: No razem, bo to murzyńskie troche a chce sie nauczyc

Infa ląduje III termin chemie jutro zdaje dla Qulki : ))
13 lut 01:26
Qulka: 3.
Metale alkaliczne, nazwa zwyczajowa rodziny pierwiastków chemicznych litowców, wywodząca się od
technicznej i zwyczajowej nazwy mocnych zasad i węglanów litowców (alkalia).
czyli 1 grupa sód potas lit cez : Na K Li Cs
13 lut 01:27
13 lut 01:28
Hugo: Dobrze jednak prosze cie zrob mi to ja śpie juz

przeprazam Cię
13 lut 01:29
Qulka: 4.
200g roztworu to 100%
xg to 2%
proporcja na krzyż
400=100x => x=4g
lub
2% z 200 =0,02•200 = 4g
lub
13 lut 01:30
Qulka: Huguś.. a kiedy się tego będziesz uczył

?
13 lut 01:31
Qulka: 5.
kwas azotowy V to HNO3
chlorowodór to HCl
13 lut 01:32
Qulka: 7. d)
13 lut 01:32
Qulka: 8.
kwas azotowy V HNO3
kwas azotowy III HNO2
kwas siarkowy VI H2SO4
kwas siarkowy IV H2SO3
13 lut 01:34
Qulka: w 9 nie widać jaki to ma być stosunek

ale
a) 1:1
b) 1:3
c) 2:3
d nie dysocjuje ale po reakcji z wodą daje kwas a on 2:1
13 lut 01:36
Qulka: 10. a)
13 lut 01:37
Hugo: teraz i rano ;c
13 lut 01:37
Hugo:
13 lut 01:38
Qulka: to teraz czytaj i pytaj

a o której rano

i żebyś się nie spóźnił znów <umm>
13 lut 01:40
Qulka: 11. HNO3 <=> H++NO3−
MgCl2 <=> Mg2++2Cl−
13 lut 01:42
Qulka: 12. pH =−log[H+] =14−(−log[OH−]) =14−(−log[0,025])=14−1,6=12,4
13 lut 01:45
Qulka: 13. azotan(V) miedzi (II) ... dwutlenek tytanu
13 lut 01:45
Qulka: 14. z 2 moli O2 powstają 2 mole SO2 więc 2•(32+2•16)=128g C)
13 lut 01:47
Qulka: 15.
p=53
n=74
e=53
13 lut 01:48
Qulka: 16. 2000•4% = 80g NaOH
80+400 = 480g NaOH
odp B)
13 lut 01:50
Qulka:
13 lut 01:54
Qulka: 22,4 dm3 waży 28g
14000dm3 waży x i z proporcji
Warunki normalne – ściśle określone temperatura i ciśnienie otoczenia, które stanowią rodzaj
punktu odniesienia do niektórych obliczeń fizykochemicznych.
Wartości określonych warunków normalnych:
ciśnienie: 101325 Pa[1] (1013,25 hPa; 1 atm)
temperatura: 273,15 K (0 °C)
13 lut 01:57
Qulka: 19. z kwasami reagują tlenki metali
ZnO, CaO, MgO, Al2O3
13 lut 01:58
Hugo: a w 10 jak liczysz? ;c
13 lut 01:58
Qulka: 20.
alkohol etylowy C2H5OH
alkohol metylowy CH3OH
13 lut 01:59
Qulka: w 10tym to 0,050dm3 • 3mol/dm3 = 0,15mol
13 lut 02:00
Qulka: 21. 2C2H6 + 7O2 −> 4CO2 + 6H2O
13 lut 02:01
Qulka:

2−bromopropan
13 lut 02:03
Qulka:

kwas octowy
13 lut 02:04
Qulka: pytania?
13 lut 02:05
Hugo:
13 lut 02:14
Hugo: P: Dlaczego jestes taka dobra dla Hugusia
13 lut 02:15
Qulka: sama nie wiem

ale jak się jutro spóźnisz to nakopię w 4 literki i więcej się nie odezwę
13 lut 02:21
Hugo: dzekkuje przeanalizowalem sb ide spac
13 lut 02:25
Qulka: słodkich snów i trzymam jutro kciuki
13 lut 02:27
Dziadek Mróz:
Przecie te zadania to pikuś jest najmniejszy.
13 lut 10:23
kyrtap: Przecież to podstawy podstaw
13 lut 10:41
Hugo: bylo 36 abcd i z ~10 otwartych
otwarte zrobilem tak 1/2 moze toche gorzej, co do abcd to zoabczymy ile szczescia

wyniki kolo 14 ale wrzuce tu potem
13 lut 11:29
Dziadek Mróz:
Hugo zadanie dla Ciebie z CPP:
(3, 4, 5, 10, 13)
https://docs.google.com/viewer?url=http://www.cs.put.poznan.pl/jkniat/PodstProg/Zadania-6.doc&embedded=false&chrome=false&dov=1
(2, 3, 4, 5, 9, 11, ewentualnie 13)
https://docs.google.com/viewer?url=http://www.cs.put.poznan.pl/jkniat/PodstProg/Zadania-7.doc&embedded=false&chrome=false&dov=1
Proste zadania, dzisiaj chciałbym widzieć co najmniej połowę z tych zadań zrobionych, 13 jest
dodatkowe, więc się nie liczy. Dowolna technika wykonywania.
13 lut 11:50