matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
romb
nicki:
Dany jest romb, którego kąt ostry ma miarę 30 stopni, a pole równe jest 32. Oblicz obwód tego rombu.
12 lut 23:27
Eta:
a>0 P= a
2
*sinα ⇒ 32= a
2
*sin30
o
⇒a=......... L= 4a=.......
12 lut 23:32
yolex:
a
2
sin30=32
12 lut 23:33