planimetria
Bounty: Na okręgu o środku w punkcie O zaznaczono punkt A . Wykaż ,że środek dowolnej cięciwy tego
okręgu o końcu a punkcie A należy do okręgu , którego średnicą jest odcinek AO
12 lut 22:59
Eve:

x=180−2α
y=1/2x=90−α
z=180−2α−90+90−α
Δrównoramienny, więc to promień
12 lut 23:07
Eta:
Co to znaczy: "Δrównoramienny, więc to promień"
12 lut 23:25
Eve: chyba zrobiłam zadanie od końca
12 lut 23:26
Eve:

gdzie tu okrąg?
12 lut 23:28
Bounty: Możecie mi wytłumaczyć czemu x ma się równać 180−2α?
12 lut 23:48