prosze o pomoc
ola: o ile procentpole kołao promieniu dlugosci 8 jest wieksze od pola kola wyznaczonego przez pkrag
o równaniu x2+y2−6x+5=0?
25 lis 16:47
Basia: Pomagam
x
2+y
2−6x+5 = 0
(x−3)
2 = x
2−6x+9
stąd
x
2−6x = (x−3)
2−9
podstawiasz do równania za x
2−6x
(x−3)
2−9+y
2+5=0
(x−3)
2+(y−0)
2=4
czyli r
2 = o{4}=4
P
1 = π*8
2 = 64π
P
2 = π*2
2 = 4π
P
1−P2 = 60π
60π − x%
4π − 100%
| | 60*100 | |
x = |
| = 15*100 = 1500 |
| | 4 | |
o 1500%
25 lis 16:53
ola: −liczba 8 log
23 jest rowna ? prosze o rozwiazanie
−trzecia czesc liczby 9
33 wynosi?
−cene pewnego towaru podwyzszono nJPIERW o 20% a potem jezcze o 10%. rzeczywista podwyzka w
procentach wynocila>?
−w kole poprowadzono cieciwe tworzaca za srednica kat 30 stopni . cieciwa dzieli srednice na
dwa odcinki o dlugosciach 6 cm i 2 cm.Zatem odleglosc srodka okregu od cieciwy jest rowna?
prosze o rozwiazaie krok po kroku
dziekuje
a moze o mi jeszcze obliczsz
25 lis 17:14
Godzio: 3. x+20%x+10%(x+20%x) = x+20%x+10%x+2%x=x+
33%x
4. zaraz bedzie
co to 1 to chodziło o 8log
23 ?
25 lis 17:21
Godzio:

d=8
r=4
4−2 =2
x=1
25 lis 17:24
ddddd:

α
25 lis 22:29