proszę o szybkie rozwiązanie :).
Pain: Dla jakich wartości parametru m pierwiastki równania
x2 −2mx− m2 −2m+4=0 są dwie różne liczby ujemne x1 i x2 spełniające warunek
|x1−x2|=4√2 .
12 lut 18:16
Pierdyk: masz 4 warunki
Po Pierwsze : Δ>0 bo 2 różne pierwiastki
po drugie

x
1−x
2|=4
√2
po trzecie: x
1x
2>0
po czwarte:x
1x
2<0
dwa ostatnie warunki spełniają warunek liczby ujemnej.
12 lut 18:34
Pierdyk: w czwartym warunku masz x1+x2<0
12 lut 18:34
Pierdyk: potem korzystasz ze wzorów Viete'a
12 lut 18:38
Pain: Dzięki
12 lut 18:41
Pierdyk: dasz sobie rade dalej czy pomoc?
12 lut 18:42
Pain: tak dam rade
12 lut 18:50