Proszę o szybkie rozwiązanie :)
Pain: Liczba p jest równa sumie odwrotności kwadratów rozwiązań równania
x2 −16x+12=0. Zakoduj cyfrę jedności i dwie pierwsze cyfry rozwinięcia dziesiętnego liczby
p.
12 lut 18:11
Pain:
12 lut 18:11
Mila:
To nie umiesz rozwiązać równania, czy skorzystać z wzorów Viete,a?
W czym problem?
12 lut 18:31
Pain: Chce porównać czy dobrze zrobiłem

.
12 lut 18:39
Mila:
| 1 | | 1 | | x12+x22 | |
| + |
| = |
| = |
| x12 | | x22 | | (x1*x2)2 | |
| | (x1+x2)2−2x1*x2 | |
= |
| = |
| | (x1*x2)2 | |
Licz dalej
12 lut 18:47