matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie - co dalej
adam:
Co dalej zrobić w tym równaniu? Zdjęcie −
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10984767_1010053189024228_368146480_n.jpg?oh=5fae82de459ca7c2f70563add63392db&oe=54DE99B2&__gda__=1423955170_c8058968656dc118ed9b227cbc5f0d79
12 lut 17:35
Tadeusz:
zapisać porządnie To co tam wypisujesz to ...
12 lut 17:50
adam:
Okej uporządkowałem drugą pochodną, tym razem równanie wygląda tak:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/v/t34.0-12/10168973_1010068175689396_10344138_n.jpg?oh=7e12ffa917e305234558890070252c06&oe=54DED2C3&__gda__=1423874078_004295fb3e593adea2a0c2edaeacfb8f
Jak rozwiązać równanie po prawej?
12 lut 18:07
adam:
*po lewej co ja pisze...
12 lut 18:07
Dawid:
nie ma rozwiązania
12 lut 18:12