matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
układ równań
Mar:
układ równań ln(y+1)2x=0
x
=0
y+1
Prosze o pomoc jak to rozwiązać
12 lut 12:21
J:
Założenie: y+1 > 0 ⇔ y > −1 z drugiego: x = 0 , zatem układ jest spełniony dla każdej patry (0,y) gdzie : y > −1
12 lut 12:24