Liczba przeciwna do tg120
abc1: liczba przeciwna do tg120 to?
12 lut 11:43
J:
− tg120
12 lut 11:43
Janek191:
tg 120o = − ctg 30o = − √3
więc
liczba przeciwna do tg 120o to √3
12 lut 11:49
abc1: tg120= ctg(180−60)= ctg60 nie tak to powinno wyglądać ?
12 lut 12:41
abc1: −ctg60 *
12 lut 12:41
kaa: A kiedy masz zmianę na kofunkcje?
12 lut 13:29
abc1: aa, czekajcie to ma być tak?
tg120=tg(180−60) = −tg60=−
√3 czyli liczba odwrotna to
√3 dobra rozumiem już

, mam racje
tak?
12 lut 13:41
abc1: tzn nie odwrotna tylko przeciwna *
12 lut 19:08