algebra
łoś: 1. Opisz wszystkie przekształcenia afiniczne które spełniają jednocześnie wszystkie warunki:
− prosta ox przechodzi na samą siebie
− prosta oy przechodzi na prostą x+y+1=0
− wektor e1 nie jest wydłużony więcej niż dwukrotnie
− wektor e2 nie jest wydłużany
− pole zwiększsa się dwukrotnie
− przekształcenie zachowuje orientację
2. Wyprowadź wzór na odległość pomiędzy płaszczyzną o równaniu ax+by+cz+d=o a prostą o
równaniu x−Ax−b−c=y−Aya=z−Aza
12 lut 11:34
łoś: pomóżcie proszęęęęę
13 lut 09:42