matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
arli28:
Oblicz tgx jesli sinx−cosx=
√
2
/2 x nalezy (π4 ;π2 )
12 lut 11:33
Janek191:
√
2
( sin x − cos x)
2
= (
)
2
2
sin
2
x − 2 sin x*cos x + cos
2
x = 0,5 − sin 2 x = 0,5 − 1 = − 0,5
π
sin 2 x = 0,5 i 2 x ∊ (
; π )
2
więc 2 x = 150
o
x = 75
o
tg 45
o
+ tg 30
o
tg 75
o
= tg ( 45
o
+ 30
o
) =
=
1 − tg45
o
*tg 30
o
√
3
1+
3
√
3
(1+
)
2
3
=
=
=...
√
3
1 −1*
3
√
3
√
3
( 1 −
)*(1+
)
3
3
12 lut 12:09
arli28:
dzięki
12 lut 14:01
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick