Wyznacz argumenty dla których funkcja f
Gella: Funkcja liniowa f jest opisana wzorem f(x)= −2x + 3 √3
a) Wyznacz te argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartości należące do zbioru A=<−3
√3, 2 √3 >
b) Sprawdź, czy liczba f( 3√3 − 4 / 2) jest wymierna.
Jak to obliczyć ?
12 lut 10:19
J:
a) rozwiązać nierówność: −3√3 < f(x) < 2√3
b) policz f(...)
12 lut 10:22
Gella: Dzięki, a w punkcie a tam w środku ma byc f(x) czy całe to wyrażenie f(x)=−2x +3√3 ?
12 lut 10:25
5-latek: Witaj
J 
Wydaje mi sie ze skoro zbior A jest domkniety to w b ) powinno byc tak −3
√3≤f(x)≤2
√3
12 lut 10:29
J:
Cześć

masz 100% racji
12 lut 10:30
J:
oczywiśćie,że całe wyrażenie
12 lut 10:31
5-latek: W srodku powinno byc −2+3√3
12 lut 10:34
5-latek: J niedlugo bede przerabial funkcje liniowa i nawet i sie przyda takie zadanko
12 lut 10:35
Gella: Dziękuję za pomoc
12 lut 10:38