matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o to jedno krótkie zadanko!
tołdi:
Wyznacz różnicę S−T :
1
s = x
6
−1
x
4
+x
2
− 6
4
1
t =
x
4
− x
2
− 6
2
12 lut 00:49
Janek191:
3
s(x) − t(x) = x
6
− 1
x
4
+ 2 x
2
4
12 lut 01:02