równanie stycznej
Ania: Wyznacz równanie stycznej f(x)=lnxx w punkcie jej przegięcia. Wiem, że powinnam robić to z
y−y0=f'(x0)(x−x0)
11 lut 23:33
Ania: Jeśli ktoś mógłby mnie nakierować
11 lut 23:39
wmboczek: x0,y0 to współrzędne pp
policz pochodną i drugą pochodną
12 lut 08:35
J:
zadanie podchwytliwe , bo funkcja nie ma punktu przegięcia ,
ma za to ekstremum w punkcie x = e ,zatem nie ma stycznej w punkcie przegięcia
12 lut 08:50
daras:
12 lut 10:33
daras: niektórzy chyba celowo wstawiają takie zagwozdki przed północą żeby tutejsze maszynki miały co
robić do białego rana
12 lut 10:34