b
Ciag: Czy funkcja:
f(x) = xe−x2
ma punkty przegięcia ?
Policzyć pochodną z tego ? Tylko co z tą −2 zrobić w potędze ?
11 lut 23:23
Ciag: ?
11 lut 23:39
Ciag: ?
12 lut 00:05
bezendu:
Najpierw to porządnie zapisz tą potęgę.
12 lut 00:06
Janek191:
f(x) = x e− x2
12 lut 00:36
bezendu:
f(x)=xe−x2
f'(x)=[xe−x2]'
f'(x)=(x)'e−x2+x(e−x2)'
f'(x)=e−x2+xe−x2*(−x2)'
f'(x)=e−x2+xe−x2*(−2x)
f'(x)=e−x2(1−2x2)
12 lut 00:39
Janek191:
f '(x) = e−x2 + x*e−x2* ( − 2 x) = e−x2 − 2 x2*e−x2 = ( 1 − 2 x2)*e−x2
12 lut 00:39
Ciag: i co teraz miejsca zerowe obliczyć ?
2x
2 = 1
coś chyba nie tak
12 lut 16:34
ciag : ?
12 lut 19:08
ciag: ?
12 lut 19:47
ciag: ?
12 lut 20:03
ciag: ?
12 lut 20:55