matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
alex:
oblicz pole ograniczone krzywymi y=x
2
i y=x
11 lut 22:46
Qulka:
całka od 0 do 1 z (x−x
2
)
11 lut 22:50
Qulka:
∫x−x
2
dx = x
2
/2−x
3
/3 dla 1 = 1/2−1/3 = 1/6 dla 0 = 0 Pole = 1/6−0 = 1/6
11 lut 22:52
alex:
Dziękuje bardzo
11 lut 22:57