zastosowanie analizy matematycznej w geometrii analitycznej
Olgaaa: Rozpatrujemy odcinki równoległe do osi OY, których jeden koniec leży na wykresie funkcji
| | 1 | |
f(x)=−√x, zaś drugi koniec na wykresie funkcji g(x)= |
| , gdzie x∊(0,+∞). Wykaż, że |
| | x | |
| | 3 | |
najkrótszy z tych odcinków ma długość |
| 3√2. |
| | 2 | |
zaczęłam tak:
t=0 v t=
3√2
11 lut 22:42
===:
.. ciekawy te wzór na |AB| −
11 lut 22:48
Olgaaa: jeśli umiesz, to pomóż, a nie bądź wredny
11 lut 23:09
===:
podpowiadam gdzie masz błąd ... ale z chamstwem nie wskóram
11 lut 23:11