Matura z matmy
rogal: CO ZA PORONIONA MATURA Z MATEMATYKI
Kto pisał matmę ten wie , że dzisiejsza matura była trudna , mówię o m in . zadaniu ile lat
miała Justyna , jaką prędkość miał samochód itp i związku z tym mam pytanie czy zna ktoś
stronkę z rozwiązaniami ? bo spisałem sobie moje wyniki i chciałbym sprawdzić .
25 lis 16:27
Basia: Jutro będą arkusze na stronach Gazety i w papierowej GW też.
25 lis 16:29
rogal: kurcze nie mogę się doczekać !
25 lis 16:29
Kasia: Mówią, że z operonu jest zawsze trudniejsza... A Ile lat miała Justyna? I jaka była ta
prędkość? Ile Ci wyszło
25 lis 16:31
rogal: mi wyszło że miała 16 lat , a prędkosć 72 km/godz a Ci ?
25 lis 16:34
Kasia: hmm.. mnie wyszło18 lat i 30km/h...
25 lis 16:35
rogal: o kurde , no to mam jakieś 10 pkt do tyłu ...
25 lis 16:35
Kasia: ej przecież równie dobrze ja mogę mieć złe wyniki..
25 lis 16:36
rogal: znając życie to ja gdzieś walnełem sie w zadaniu , ale jedno jest pewne że ostatnie zadanie tj.
34 wyszło mi na pewno poprawnie czyli punkt przecięcia się przekątych wyszło (2,0)
25 lis 16:40
Kasia: oo to mnie też tak wyszło.

czyli 4pkt do przodu

a to z tą wartością bezwzględną

nie
cierpię wartości bezwzględnej i jakieś 3x wyczarowałam, haha
25 lis 16:44
rogal: w tym zadaniu w sumie były aż 3 watrości bezwzględne mi wyszedł sam |x|
25 lis 16:47
Basia: A pamiętacie treść ?
25 lis 16:48
rogal: bo tam wystarczyło doprowadzić tylko do najprostszej postaci
25 lis 16:48
Kasia: 1 jest za dużo a 3 to już koniec świata, pewnie źle zrobiłam. Aaa co tu sie będziemy licytować,
jutro zobaczymy wyniki
25 lis 16:49
rogal: uff ja nie pamiętam dokładnie
25 lis 16:49
rogal: ja serfuje po necie i szukam rozwiązań , może w końcu gdzieś znajdę
25 lis 16:50
rogal: coś podobnego do tego : |x−2|+|x|−|−x+2|
25 lis 16:53
Basia: Poczekajcie jednak do jutra. W zgadywanki nie warto się bawić.
25 lis 16:55
rogal: no dokładnie
25 lis 16:56
ola: −liczba 8 log23 jest rowna ? prosze o rozwiazanie
−trzecia czesc liczby 933 wynosi?
−cene pewnego towaru podwyzszono nJPIERW o 20% a potem jezcze o 10%. rzeczywista podwyzka w
procentach wynocila>?
−w kole poprowadzono cieciwe tworzaca za srednica kat 30 stopni . cieciwa dzieli srednice na
dwa odcinki o dlugosciach 6 cm i 2 cm.Zatem odleglosc srodka okregu od cieciwy jest rowna?
prosze o rozwiazaie krok po kroku
dziekuje
25 lis 17:07
Geniusz: wyniki poprawne: julka ma 18 lat, prędkość samochodu 60km/h, współrzędne punktu przecięcia
(0,2) a nie (2,0) xD, Z modułami wyszło X, obwód to 14 cm, w 1. otwartym wyszło jedno
rozwiązanie (x=−1), równania stycznych do okręgu x=−1, x=5. ciągi arytmetyczny i geometryczny
− x=2.
25 lis 17:35