zadanie z logartymow
madzia: hej, potrzebuje aby ktos mi wyjasnil jak zrobic pewne zadanie z logartymow otoz mam rownanie:
7x+1=32x−2
11 lut 21:21
madzia: pomoze ktos?
11 lut 21:25
===:
| | 9x | | 9 | |
7*7x=9x−1 ⇒ 7*7x= |
| ⇒ 63=( |
| )x |
| | 9 | | 7 | |
x=log
9/763 itd
11 lut 21:34
madzia: ?
11 lut 21:34
Ja: Podejrzewam ,że miało być 7x−1
11 lut 21:36
madzia: nie wlasnie jest plus tam
11 lut 21:37
Ja: to masz rozwiązane przez = = =
11 lut 21:39
madzia: a co tam sie stalo jest 9x−1 i jest = 9x/9
11 lut 21:41
===:
gdzie TY tam widzisz 9x−1 .....tam jest 9(x−1)
11 lut 21:45
Ja: 9x*9−1=..
11 lut 21:45