matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoże ktoś?
Ania:
Jak policzyć różniczkę
√
x+3
* y` − y = 4
11 lut 18:50
ZKS:
√
x + 3
* y' − y = 4
√
x + 3
* y' = y + 4
dy
dx
∫
= ∫
y + 4
√
x + 3
ln|y + 4| = 2
√
x + 3
+ C
1
y + 4 = e
2
√
x + 3
+ C
1
y = Ce
2
√
x + 3
− 4
11 lut 20:15