:D
ANia: Funkcja f określona jest wzorem f(x) = 2x2 − x : x+1 dla każdej liczby rzeczywistej
x≠1.Pochodna funkcji w punkcie x=1 jest równa ?
11 lut 18:21
===:
... czy to tak ciężko zapisać to porządnie ?
11 lut 18:24
ANia: To jest czytelne
11 lut 18:25
===:
napisałaś coś takiego
11 lut 18:27
ANia: f(x) = ( 2x2 − x ) : (x+1)
11 lut 18:30
===:
... to jednak można

?
11 lut 18:31
ANia: tak
11 lut 18:31
===:
| | (4x−1)(x+1)−(2x2−x) | |
f'(x)= |
| |
| | (x+1)2 | |
itd
11 lut 18:34
ANia: dzięki
11 lut 18:35