h | ||
ctgα2 = | ||
a2 |
a * ctgα2 | ||
h= | ||
2 |
EF | ||
DF= | ||
2 |
a | ||
DF= | ||
4 |
a | ||
H2 + ( | )2 = h2 | |
4 |
a2 | ctg2α2 * a2 | |||
H2+ | = | |||
16 | 4 |
ctg2α2 * a2 | a2 | |||
H2 = | − | |||
4 | 16 |
4ctg2α2 * a2 − a2 | ||
H2 = | ||
16 |
a2 * (4ctg2α2 − 1) | ||
H2 = | ||
16 |
a * √4ctg2 α2 − 1 | ||
H2 = | ||
4 |
1 | a | a * √4ctg2 α2 − 1 | ||||
P = | * | * | ||||
2 | 2 | 4 |
a2 * √4ctg2 α2 − 1 | ||
P = | ||
16 |
a2 * √4(ctg2 α2 − 14) | ||
P = | ||
16 |
2a2 | ||
P = | √ctg2α2 − 14 | |
16 |
a2 | ||
P = | √ctg2α2 − 14 | |
8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |