Pomocy !!!
ANia: Granica lim x3 − 8 : x2 −x −2 jest równa ?
x→2
11 lut 17:25
jakubs: x3−8 == x3−23 <− wzor skróconego mnożenia
11 lut 17:26
ANia: dzięki
11 lut 17:28
ANia: i co dalej bo

?
11 lut 17:31
kakrotek: 2
11 lut 17:34
Hajtowy:
| | x3−8 | | | |
limx→2 |
| = limx→2 |
| = |
| | x2−x−2 | | | |
11 lut 17:41
manutd: x3 − 8 : x2 − x − 2 = (x−2)(x2 + 2x +4):(x+1)(x−2) = (x2 + 2x +2):(x+1)
czyli w x = 2 bedzie 4
11 lut 17:43
ANia: Dzięki Manutd
11 lut 17:44
ANia: Dzięki Hajtowy
11 lut 17:44
Hajtowy: Manutd ma db zrobione, pieprznąłem się gdzies

ma wyjśc 4
11 lut 17:45
ANia: ok
11 lut 17:47