matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna - pomocy !!!!!
MATMA:
funkcja f określona jest wzorem f(x) = 2x2 − x : x+1 dla każdej liczby rzeczywistej x≠1.Pochodna funkcji w punkcie x=1 jest równa ?
11 lut 17:16
MATMA:
ma być f(x)= 2x
2
−x: x+1
11 lut 17:20