matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przeksztalc wzor?
radzio:
Przeksztalcenie wzoru,
x
x
−
= 1
2
3
Na chlopski rozum wychodzi mi libcza 6 zamiast x'a. Ale jak to rozpisac krok po kroku przy pomocy przeksztalcania wzorow?
11 lut 16:35
razor:
3x
2x
−
= 1
6
6
3x−2x
= 1
6
x
= 1
6
x = 6
11 lut 16:46