matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
maturka
nikola:
b
Jeśli a=
to,
c−b
a+1
a*c
a*c
A) b=
B) b=
C) b=
a*c
a+1
a−1
11 lut 16:26
Marcin:
a(c−b)=b ac−ab=b b+ab=ac b(1+a)=ac
ac
b=
oczywiście z odpowiednimi założeniami.
a+1
11 lut 16:33