aa
Hugo: Niech f: R3 −> R3 bedzie odwzorowaniem liniowych we współrzędnych kanonicznych tj. w bazie
standardowej, dane wzorem f(x,y,z) = (−x −3y −z, 2x +4z , −2x −y) a U = {u11 = (1,0,1), u2 =
(−1, 1, 0), u−3 = (0,0,2)} bedzie nową bazą w R3.
Zapisz macierz odwzorowania f w bazie U.
11 lut 15:55
Hugo: macierz
| −1 −3 −1|
| 2 + 0 + 4| = A
| −2 −1 + 0|
| 1 −1 0 |
| 0 1 0 | = U
| 1 0 2 |
11 lut 16:02
Hugo: Wynik = U−1 * A * U
11 lut 16:02
Hugo: U' =

jak to zrobić bo mi nie wychodzi?
11 lut 16:13
Hugo: U' =

jak to zrobić bo mi nie wychodzi?
11 lut 16:13
Hugo: | 1 −1 0 |
| 0 1 0 | = U
| 1 0 2 |
1 0 0
0 1 0
0 0 1
| 1 0 0 |
| 0 1 0 |
| 1 1 2 | // 3 kolumna razy −1/2 i dodajemy do tych jedynem w ost rzędzie
1 1 0
0 1 0
−1/2 −1/2 1
| 1 0 0 |
| 0 1 0 |
| 0 0 2 |
//3 rząd przed 2 dzielimy
| 1 0 0 |
| 0 1 0 |
| 0 0 1 |
1 1 0
0 1 0
−1/4 −1/4 1/2
pewnie źle

to jak to naprawic
11 lut 16:19
Hugo: zrobie metodą Ad)t
11 lut 16:27
Hugo: tą medotą adt wychodzi : ))
A−1 = U{1]{|A|} Ad)t
11 lut 16:37
Hugo: myslalem ze mozna odejmowac tez na rzedach

a tu jednak.. juz zok
11 lut 17:04
...: sam zadajesz pytania i sam na nie odpowiadasz? ciekawe
11 lut 17:10
Hugo: dochodze w czasie
11 lut 17:44
Hugo: Bo ja nie wlejam i czekam na murzyna, sam próbuje analizaować i to rozwiązać i tym razem się
udalo
11 lut 17:44
Hugo: x
1x
2 −x
1x
3 −2x
23 w E
3
sprowadź formę do postaci kanonicznej z kwadratowej
proszę mnie tego nauczyc
11 lut 17:59
Eve: daj chwilę, przeanalizuję
11 lut 18:28
Eve: ale myśmy to robili ostatnio
11 lut 18:34