kwadratowa
ryx: mam takie bardzo trywialne pytanie, a mianowicie:
czy w momencie gdy robie cos takiego
f(x)=x2 + 4x −5
g(x)=f(−x)
g(x)=x2−4x−5
to x2 zostaje dodatnie ponieważ jest właśnie druga potega (parzysta)?
czy gdyby było
f(x)=x3 + 4x −5
to
g(x)=f(−x)
g(x)=−x3−4x−5
11 lut 15:05
ryx: i jeszcze jedno, czy przy symetrii wzgledem prostej y=−5
obliczam to ze wzoru (q+q')/2=−5? to jest wzor uniwersalny? zawsze jest przez 2 czy tam jest
przez 2a?
11 lut 15:08
ryx: 
11 lut 15:19
ryx: czy mógłby ktoś odpowiedzieć na to banalne pytanie?
11 lut 15:34
11 lut 18:13
dom: Pierwsze owszem. Tak jest. Wystarczylo narysowac funkcjre i sprawdzic
11 lut 18:19
abc: czyli to zalezy od tego czy potega jest parzysta czy nie tak?
a to z prosta?
11 lut 18:50
abc:
11 lut 19:18