dowód na współczynnik kierunkowy
Karol: Udowodnij, że wspólczynnik kierunkowy prostej jest stosunkiem przyrostu funkcji do przyrostu
argumentu i jednocześnie tangensem kąta, jaki prosta tworzy z poziomem.
11 lut 14:22
Eve:

y=ax+b
x=x
2−x
1
y=y
2−y
1
b=y−y
2
11 lut 14:40
11 lut 14:42
daras: a to jest ..= tgα
11 lut 14:43
Karol: A skąd wiemy, że x=x
2−x
1 i tak samo z y ?
11 lut 23:34
daras: wiemy to z podręcznika albo wikipedii ewentualnie z lekcji na które nie chodzisz
12 lut 10:17
Mariusz: Pan spamer podał akurat cotangensa
4 mar 21:08