zadanko
Nadia: Dane są trzy wierzchołki równoległoboku ABCD. Oblicz współrzedne czwartego wierzchołka oraz
współrzędne punktu P przecięcia przekątnych, jeśli A(4,1), B(2,6), C(−8,3)
11 lut 13:12
Nadia: Rozwiąże ktoś? ∑ :
11 lut 13:20
Eta:
| | xA+xC | | yA+yC | |
xP= |
| =.... i yP= |
| =.... |
| | 2 | | 2 | |
x
D=2x
P−x
B =..... i y
D= 2y
P−y
B=.....
→ →
lub AB= DC ⇒ [−2,5]=[−8−x
D, 3−y
D] ⇒ 8+x
D=2 i 3−y
D=5
11 lut 13:23
Eta:
Zadała pytanie, przepisała i
ni be ni me .........
11 lut 13:43
Nadia: Niee xD właśnie miałam pisać dzięki wielkie XDDD
11 lut 13:52
Nadia: ⊂ :
11 lut 13:54
Nadia:
11 lut 13:58
Eta:
11 lut 14:48