matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pp
matmaaa:
Wyznaczyć punkty przegięcia f(x) = x
3
− x
2
+x +2
1
61
Wyszło mi P(
,
)
3
27
Może ktoś sprawdzić czy dobrze ?
11 lut 11:04
Eve:
dobrze
11 lut 11:08
J:
źle
11 lut 11:09
J:
?
11 lut 11:09
J:
pomyliłem się
11 lut 11:09
Eve:
1
f"=6x−2=0, x=
3
1
x=
⇒f"<0
6
1
x=
⇒f">0
2
11 lut 11:11
Eve:
J
nie strasz
11 lut 11:12
Janek191:
f ' (x) = 3 x
2
− 2 x + 1 f' ''(x) = 6 x − 2 = 0 ⇔ x =
1
3
P = (
1
3
;
61
27
)
11 lut 11:13