matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
problem z macierzami
franco:
Czy prawdziwy jest wzór: (A
−1
)
T
=(A
T
)
−1
11 lut 03:13
Marcin:
Tak. To jest transpozycja macierzy odwrotnej. A*A
−
1
=I (A*A
−
1
)
T
⇒ I
T
=I
11 lut 03:26