wyznacz asymptoty
mezzo : wyznacz wszystkie wsyptoty wykresu funkcji
f(x)=2
−1/x*
√x
Df=(0;+
∞)
lim x→0+ (2
−1/x*
√x)=0
| | 2−1/x*√x | |
a=lim x→∞ ( |
| )=0 |
| | x | |
b=lim x→
∞ (2
−1/x*
√x)=
∞
wyszło mi ze funkcja nie ma asymptot prosze mi powiedziec czy nie popełniłem błedu ?
11 lut 00:10
mezzo : ?
11 lut 00:19
mezzo : ?
11 lut 00:30
Qulka: sprawdź czy nie ma ukośnej skoro w ∞ wyszła ∞
11 lut 00:34
Abey: Sprawdź w wolframie.
11 lut 00:34
mezzo : jezeli a =0 to nie ma ukosnej ?
11 lut 00:42
Qulka: to jest pozioma
11 lut 00:44
mezzo : wiec jak spradzic ukosna ?
11 lut 00:48
Qulka: a nie tu nie ma
11 lut 00:53