matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąt
sammy:
Z wierzchołka C trójkąta prostokątnego ABC poprowadzono wysokość CD. Jeżeli pole ACD = 2p, a pole BCD = 2q to czy pole ABC równa się 2
√
p
2
+q
2
?
10 lut 21:39
Qulka:
Pole = 2(p+q)
10 lut 21:47
Qulka:
https://matematykaszkolna.pl/forum/279221.html
10 lut 22:00