Trzeba sprawdzić czy dobrze wyszło.
Andrzejeka: Wykazać ze dla dowolnych liczb zespolonych z1,z2 zachodzi z1+z2=z1+z2.
W zbiorze liczb zespolonych rozwiązać równaniem wynik sprawdzić.
http://imgur.com/tK5D3rz
http://imgur.com/FP2qGgW
Może ktoś mi wynik sprawdzić? I tak nirmalnie czy dobrze i rozpisać bo nie mam pojęcia jakos
doszedłem tutaj i stoję w miejscu
10 lut 20:58
PW: Wykazać ze dla dowolnych liczb zespolonych z1,z2 zachodzi z1+z2=z1+z2.
O co Ty pytasz?
10 lut 21:04
dd: To wszystko ma sprężanie i nie wiedziałem jak narysować. Pierwsze są pod jedna kreska drugie
pod dwiema
10 lut 21:08
dd:
10 lut 21:08
PW:
z1 = a+bi, z2 = c+di
z1+z2 = (a+c) + (b+d)i; liczba do niej sprzężona to (a+c) − (b+d)i
z̅1 + z̅2 = (a − bi) + (c − di) = (a+c) − (b+d)i
co należało wykazać.
Prawdę mówiąc to banał.
10 lut 21:15
10 lut 21:26