matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
alan:
(2−3)
3
10 lut 20:52
Braun:
−1
10 lut 20:53
alan:
jak sie potęguje nawiasy?
10 lut 20:53
Frost:
działanie w nawiasach 2−3=−1 (−1)
3
=(−1)*(−1)*(−1)=(−1)*1=(−1)
10 lut 20:55