sinα | ||
tgα= | ||
cosα |
y | 3 | |||
a) tg α = | = | |||
x | 1 |
y | 3 | 3 √10 | ||||
sin α = | = | = | ||||
r | √10 | 10 |
x | 1 | √10 | ||||
cos α = | = | = | ||||
r | √10 | 10 |
1 | 1 | |||
ctg α = | = | |||
tg α | 3 |
y | 3 | |||
a) tg α = | = | |||
x | 1 |
y | 3 | 3 √10 | ||||
sin α = | = | = | ||||
r | √10 | 10 |
x | 1 | √10 | ||||
cos α = | = | = | ||||
r | √10 | 10 |
1 | 1 | |||
ctg α = | = | |||
tg α | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |