Pochodna
Pomocy: Na podstawie definicji pochodnej w punkcie obliczyć f(x0) jeżeli f(x)= 2x+3
10 lut 18:08
Pomocy: Help?
10 lut 18:26
john2: Ale w jakim punkcie?
10 lut 18:29
Janek191:
Obliczyć f '(xo) ?
10 lut 18:29
Frost:
| | 2(x+h)+3 −2x−3 | | 2h | |
f'(x)=limh→0 |
| = |
| =2 |
| | h | | h | |
h→0
10 lut 18:31
Pomocy: Tak mam obliczyć f(xo)
10 lut 18:33
Janek191:
| f(xo +h) − f(xo) | | 2*( xo +h) +3 − (2 xo +3) | | 2xo +2 h +3− 2xo − 3 | |
| = |
| = |
| =2 |
| h | | h | | h | |
więc
f '( x
o) = lim 2 = 2
h → 0
10 lut 18:35