matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Basia:
Stosując twierdzenie rekurencji uniwersalnej podać dokładne asymptoty oszacowane dla następujących równań rekurencyjnych:
n
a) T(n) = 9T(
)+n
3
2n
b) T(n) = T(
)+1
3
n
c) T(n) = 3T(
)+nlgn
4
10 lut 18:00