matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania w okolicach macierzy odwrotnych
krabmyt:
Wiadomo, że A
−1
=|4 0 0| |−8 −2 0| |10 12 −6| Wyznaczyć (1/2 A){
−
1} Teraz mam pytanie, czy mogę to zrobić w taki sposób: (1/2 A)
−1
=(1/2)
−1
A
−1
= 2A
−1
10 lut 17:15